Пореден случай на насилие срещу жена, завършил фатално - Анита Димитрова

...
Пореден случай на насилие срещу жена, завършил фатално - Анита Димитрова
Коментари Харесай

Поредно убийство на жена. Жертвата е била под защита от домашно насилие от декември

Пореден случай на принуждение против жена, приключил съдбовно - Анита Димитрова беше открита мъртва в събота в дома на мъжа ѝ в Перник. 41-годишният ѝ брачен партньор Димитър Димитров  е арестуван по съмнения за убийството.

Димитров се е обадил на бащата на брачната половинка си Анита с думите, че „ нещо неприятно се е случило. След това едно от двете деца на фамилията, които живеят при баба си и дядо си, е подало сигнал за убийството в полицията ”. Това оповестиха в неделя заран на брифинг от прокуратурата и полицията в Перник.

Тялото на жертвата е намерено в жилището на обвинения. По него е имало голям брой пострадвания. Мъжът е арестуван за период до 72 часа. Повдигнати са му обвинявания за съзнателно ликвидиране. Aко бъде приет за отговорен, той ще получи от 10 до 20 години затвор.

Жертвата е била сложена под закрила от домашно принуждение, стана ясно на брифинга.

„ Има един подаден стигнал – в края на месец декември. Той е за спор в фамилията. По този мотив на жертвата е била с сложена отбрана от домашно принуждение. На нейният брачен партньор е била издадена възбрана да приближава жилището на повече от 50 метра за период от 10 месеца. Наложена му е и санкция “, сподели Албена Стоилова, наблюдаващ прокурор и представител на Окръжната прокуратура в Перник.

По думите на старши комисар Павел Млеканов, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи, самата специфичност на случая подсказвала, че е осъществено тежко престъпно закононарушение, в което има предумисъл. „ Дали убийството е осъществено в положение на афект, е различен въпрос ”, добави той.

В качеството на обвинен Димитър Димитров се е възползвал от правото си да не дава пояснения. Пред близки, пристигнали на място в жилището, декларирал, че не той е направил убийството.  

Все още се чака резултатът от аутопсията, с цел да се обясни повода за гибелта. По първоначални данни става дума за намушкване с нож, само че все още от прокуратурата не го удостоверяват.

" От години се знае какво би трябвало да се направи. Живеем в насилническа среда и страната би трябвало да подходи най-накрая отговорно ", разяснява министърът на правораздаването в служебното държавно управление Крум Зарков по Нова тв в неделя заран.

Като подсети за импортирания законопроект за промени във връзка с предварителната защита и контрола за домашното принуждение. 

" Да се привиждат джендъри, хомосексуални... Българска социалистическа партия е една от най-гласовитите по тематиката и това изобщо не ѝ прави чест. Най-лесно е да се очертаят тайни теории и да се зацикли в тях. Плащаме човешки животи за това ", добави министърът за изказванията, с които измененията не бяха прегледани в предното национално заседание.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР